Feest & sluitingsdagen

Kinderdagverblijf Het Palet is 49 weken per jaar geopend.

De vastgestelde erkende feestdagen waarop Het Palet gesloten is in 2018 zijn:

Nieuwjaarsdag (maandag 1 januari 2018)

2e paasdag (maandag 2 april 2018)

Koningsdag (vrijdag 27 april 2018)

Bevrijdingsdag (5 mei) om de 5 jaar (2020, 2025)

Hemelvaartsdag (donderdag 10 mei 2018)

Tweede pinksterdag (maandag 21 mei 2018)

1e en 2e kerstdag (dinsdag 25 december en woensdag 26 december 2018)

Bouwvaksluiting 2018

Bouwvaksluiting is vanaf maandag 6 augustus tot en met vrijdag 24 augustus (week 32 t/m 34)
Wanneer ouders hier problemen van ondervinden kunnen we samen kijken naar een oplossing.

Hoe zit het met de betaling als een kind niet komt?

Deze dagen moeten wel worden doorbetaald omdat de prijs die wij berekenen is gebaseerd op een bepaalde bezetting van kinderen, kosten van bijbehorend personeel en vaste lasten. Wanneer een kind niet komt omdat ouders een dagje vrij hebben of met het gezin op vakantie gaan, blijft de vaste plaats voor het kind wel gereserveerd.
U kunt dit vergelijken met de contributie van een sportschool, zwemles of bibliotheek, vaste parkeerplaats, hypotheek of de huur van een huis. Hier betaalt u ook vaak een vooraf besproken bedrag en kunt u binnen dit bedrag gebruik maken van de faciliteiten. Of u hier nu wel of geen gebruik van maakt, hierin heeft u een eigen keuze, het te betalen bedrag blijft echter wel hetzelfde.

Ook de vastgestelde vrije dagen/feestdagen dat wij gesloten zijn, betaald u de kinderopvang door. Het zijn de dagen, waarop salarissen worden doorbetaald. Dat geldt voor de ouders maar ook voor de leidsters. Een correctie is hierop niet van toepassing. De redenering hierachter is dat de kinderopvang hierop geen beleid kan voeren en dat het ingewikkeld wordt om hiermee rekening te houden. Het effect is het ene jaar groot en het andere jaar klein en kinderopvang wordt overwegend gedurende meerdere jaren gebruikt.

De kinderopvangtoeslag dat u maandelijks van de belastingdienst ontvangt, ontvangt u in deze bovengenoemde gevallen zoals u gewend bent.