Aanbod

Aanbod
Wij bieden dagopvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar op maandag tot en met donderdag vanaf 7.30 uur tot 18.00 uur.
Het KDV is gedurende 49 weken per jaar geopend.
In de bouwvak van regio Noord zijn wij 3 weken gesloten.
Als ouders door de sluitingsweken problemen ondervinden gaan wij samen opzoek naar een passende oplossing.

Huisvesting
Kinderdagverblijf Het Palet is een particulier kinderdagverblijf en is uniek om haar kleinschaligheid. Bij ons is er de huiselijke sfeer een feit omdat de opvang wordt geboden in de nieuwbouwwijk ‘Het Palet’ op de begane grond van een ‘normale’ woning, geheel kindvriendelijk ingericht conform de eisen van de Wet Kinderopvang, de wettelijke richtlijnen voor gezondheid, hygiëne en veiligheid worden nageleefd, en met bewuste keuzes voor materialen en kleuren.

Centraal gelegen in Assen en op steenworp afstand van het groenrijke Amelterbos.

Kwalitatief hoogwaardige opvang voor uw kindje, in een vertrouwde en geborgen omgeving. Een plek waarin kinderen en ouders zich prettig voelen en de aandacht krijgen die wenselijk is!

Onze groepsruimte is ingericht volgens de laatste normen van de GGD en brandweer van de gemeente Assen. Wij voldoen aan alle wettelijke eisen, waaronder de normen van veiligheid, hygiëne, groepsgrootte en het aantal groepsleidster(s) per groep.

Vormgeving van de groep
Ons kinderdagverblijf biedt opvang aan maximaal 6 kinderen per dag in de leeftijd variërend vanaf 6 weken tot 4 jaar.

Kennismaking
Om een afspraak voor een kennismaking met ons kinderdagverblijf te maken, kunt u contact opnemen met Monique Braker Camfferman. Tijdens deze kennismaking kunt u al uw vragen stellen en krijgt u een rondleiding.

Intake en wenperiode
Uiterlijk een maand voor de plaatsingsdatum wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek. Ook zullen er afspraken met u gemaakt worden over de manier waarop uw kind komt wennen. Voorafgaand aan de definitieve plaatsing bestaat er de mogelijkheid (in overleg met de groepsleiding) tot het afspreken van een wenmoment met een maximum van 2 korte dagdelen.
Een wenmoment houdt in dat uw kind op een rustige manier kan kennismaken met ons, de nieuwe omgeving en de groepsgenootjes, voor hij of zij zijn eerste echte dag op Het Palet komt. De kosten van kinderopvang betaalt u vanaf het moment dat uw kind definitief is geplaatst.

Wij vragen ouders alvorens het kindgegevens formulier in te vullen, deze is voor ingelogde ouders te vinden op de website onder de kop: Voor de ouders. U kunt het invullen, uitprinten en mee brengen naar Het Palet op de dag van de intake.

Bij de intake wordt het formulier doorgenomen en besproken. Verder wordt de ontwikkeling van het kind besproken en kunt u aangeven welke verwachtingen u van het kinderdagverblijf heeft.

U ontvangt als ouders persoonlijke inloggegevens voor de website: www.kdvhetpalet.nl
Hier is o.a. de volgende informatie voor de ouders te vinden onder:
Informatie voor de ouders;

– Het vernieuwde pedagogisch beleidsplan
– Het veiliheids- en gezondheidsbeleid
– De protocollen waarmee we werken
– Formulieren die ouders invullen alvorens de kinderen opgevangen worden

Ontbijtservice
Kinderen die om 7.30 komen, moeten al vroeg opstaan. In alle vroegte rustig ontbijten is soms niet haalbaar. Daarom bieden wij een ontbijtservice aan. Hiervoor betaalt u een extra vergoeding.
Kosten hiervoor zijn per ontbijtje: €1,-.
U dient dit een dag van tevoren aan te geven. U kunt dit per keer contant betalen. In overleg is het mogelijk om per maand de kosten hiervoor te betalen via overschrijving. Als u zelf het ontbijtje meeneemt, zijn hier geen kosten aan verbonden.
Na 8.30 uur ruimen we de ontbijtspulletjes weer op.

Verslaglegging
Kinderen van 0 –1,5 jaar krijgen een eigen schriftje. Hierin worden door zowel ouders als leiding gegevens uitgewisseld, die te maken hebben met de verzorging (bijv. hoelaat flesvoedingen gegeven zijn, hoeveel gegeten, hoelang geslapen) Ook ontwikkelingsvorderingen worden hierin vastgelegd. Voor kinderen van 1,5 – 4 jaar wordt de dag  mondeling besproken met de ouders en bijzonderheden mondeling overgedragen.
Jaarlijks worden ouders uitgenodigd voor een 10 minuten gesprek. Hierin wordt de ontwikkeling van de kinderen besproken en hievan wordt een verslag gemaakt. De verslagen van de kinderen worden aan de ouders aangeboden.

Zelf meebrengen
Ieder kind heeft op het dagverblijf een koffertje voor zijn/haar zelf meegebrachte spullen. Om zoekraken te voorkomen is het slim om de eigen spullen te voorzien van een naam.

 • Verschoning
  Reserve kleding, denkt u hierbij ook aan de wisselende weersomstandigheden
 • Flesvoeding/dieetvoeding
  Dit kan meegegeven worden per dag, het liefst in een voedingstorentje (HEMA) waarin de poedervormige voeding afgemeten meegebracht kan worden
 • Luiers
  Dit kan meegegeven worden per dag, maar u kunt ook een pak luiers voorzien van naam op het dagverblijf laten staan
 • Borstvoeding
  Als de moeder het kindje borstvoeding geeft, kan dit ook heel goed door blijven gaan als het kindje op ons dagverblijf komt. De borstvoeding kan vers of ingevroren meegebracht wordenWat u niet hoeft mee te brengen

Binnen Het Palet verzorgen wij de nodige broodmaaltijden, fruit in stukjes en gemalen fruithapjes, tussendoortjes en voldoende drinken.
Ook zijn er voor elke leeftijd slaapzakken aanwezig, deze hoeft u zelf niet mee te brengen

Activiteiten ‘buitenshuis’
Wanneer de groepsleiding samen met de kinderen buiten het eigen terrein gaat om te wandelen, boodschap doen, etc. dan gelden de volgende regels:

– Per groepsleid(st)er mogen maximaal 6 kinderen mee in de wandelwagen;
– Per groepsleid(st)er mogen maximaal 2 kinderen mee aan de hand van de betreffende leid(st)er;
– Per groepsleid(st)er mogen maximaal 1 kind in een buggy en 1 wandelend kind mee dat aan de hand of aan de buggy loopt.
– Kinderen lopen per definitie niet ‘los’ mee wanneer buiten het eigen terrein wordt gegaan.
– Mochten we gebruik willen maken van een bus, auto of iets dergelijks, dan zal altijd vooraf schriftelijke toestemming van u gevraagd worden. We volgen hierin de veiligheidsvoorschriften m.b.t. kinderzitjes.

Slapen
De kinderen die op het dagverblijf slapen, leggen we, het GGD advies hierin volgend, in principe op de rug slapend. Voor kinderen onder de 12 maanden vragen we van u schriftelijke toestemming wanneer u vindt dat uw kind wel op de buik mag slapen. Voor het slapen in een zogenaamd Lutje Potje (baby slaaphuisje) of in een kinderwagen vragen we eveneens schriftelijk toestemming.

Tot slot
Heeft u wensen, vragen of suggesties te aanzien van de opvang van uw kind, wendt u zich dan tot de groepsleiding of tot Monique. Wij willen er graag samen voor zorgen dat u zo optimaal mogelijk gebruik kunt maken van de opvang en uw kind met heel veel plezier naar het kinderdagverblijf gaat.